Szybki obiad

przez


Nie umiem i nie lubie gotowac!

A jak juz musze cos przyrzadzic, to nie poswiecam temu wiecej niz 20 min. (chodzi mi o czas pryzgotowania)
Wlasnie tyle zajmuje przygotowanie chinszczyzny, ktora chce Wam polecic.
Zrobienie tego dania jest dziecinnie proste, a smakuje...hmm palce lizac!

Potrzebujemy (porcja dla 2 osob):

2 piersi z kurczaka
2 marchewki
1 pore

mozna tez wzbogacic o inne warzywa (pieczarki, pietruszka), ale my jestesmy na dorobku, wiec serwuje wersje uboga ;)

2 lyzeczki pasty curry czerwonej lub zoltej
1 puszke mleka kokosowego ( oba produkty do nabycia w markecie azjatyckim lub czasami w Lidlu)

Piers kurczaka kroimy w kosteczke. Wrzucamy na patelnie.Podsmazamy. Doprawiamy pasta curry. Nastepnie wrzucamy pokrojona w paseczki marchewke i na koncu pore. Wlewamy mleko kokosowe i gotujemy na malym ogniu az warzywa beda miekkie.

Jemy i cieszymy sie jak dzieci, bo danie proste, tanie a takie smaczne;)

SMACZNEGO!